De behandelingen

Bloedend tandvlees

Bloedend tandvlees is nooit goed, dit is een teken dat uw tandvlees ontstoken is. Ik kan u helpen om uw tandvlees weer gezond te krijgen door plaque en tandsteen (de veroorzakers van tandvlees ontsteking) te verwijderen. Tevens leer ik u, hoe u dagelijks plaque zo goed mogelijk kunt verwijderen zodat het tandvlees gezond blijft. Door plaque op tijd te verwijderen zal deze geen tandsteen worden, tandsteen is namelijk plaque die te lang op een bepaalde plek zit en hard wordt en deze bevatten bacteriën. De bacteriën die in plaque en tandsteen zitten blijven lang actief.

Gingivitis/parodontitis

Gingivitis is ontsteking van het tandvlees waarbij het kaakbot niet betrokken is. Parodontitis is een ernstige vorm van tandvlees ontsteking en hierbij is wel het kaakbot betrokken. Om dit proces te stoppen is het van belang om de plaque en tandsteen grondig te verwijderen. Door een uitgebreide mondhygiëne instructie leer ik u om deze plaque zoveel mogelijk te voorkomen en Gingivitis parodontitis te genezen en de aantasting van het kaakbot te stoppen.

Losstaande tanden

Als er sprake is van parodontitis en dit blijft te lang onbehandeld, dan trekt het kaakbot zich terug en kunnen de tanden en kiezen los gaan staan. Voor behandeling hiervan zie parodontitis.

Terugtrekkend tandvlees

Als gevolg van parodontitis en het terugtrekken van het kaakbot zal het tandvlees zich ook gaan terugtrekken. Een andere oorzaak van teruggetrokken tandvlees is het te hard drukken op de tandborstel.

Gevoelige tanden

Er zijn veel oorzaken voor gevoelige tanden. De meest voorkomende oorzaken zijn teruggetrokken tandvlees en gaatjes. Bij teruggetrokken tandvlees kunt u gebruik maken van een tandpasta tegen gevoelige tanden. Als dit niet helpt kan er nog een lak laag aangebracht worden die gevoeligheid vermindert.

Vieze smaak/Slechte adem

Dit wordt veroorzaakt door een te grote hoeveelheid bacteriën in de mond. Dit kan voorkomen bij gingivitis en parodontitis. Voor behandeling hiervan zie gingivitis/parodontitis. Een slechte adem kan ook veroorzaakt worden door bacteriën die zich achterop de tong hechten. Het is daarom van belang om de tong goed te poetsen hiervoor kunt u een tongschraper gebruiken.

Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap vindt er een verandering van de hormonen plaats en dit kan leiden tot bloeding van het tandvlees (zwangerschapsgingivitis genaamd). Daarom is het van groot belang om voor tijdens en na de zwangerschap de mondhygiëne goed op peil te houden om zo gingivitis te voorkomen.

Roken

Roken belemmert de doorbloeding en zo ook de doorbloeding naar de mond. Rokers zijn daardoor extra vatbaar voor tandvlees problemen. Ook is de genezing bij rokers sterk verminderd. Het is van belang dat u uw mondhygiëne goed op peil houdt. Ik kan u instructies geven om de mond gezond te houden.

Invloed medicatie

Veel medicijnen hebben invloed op de mondgezondheid en op het tandvlees. Met name bloedverdunners hebben invloed op het bloeden van het tandvlees. De meest voorkomende bijwerking van medicijnen is een droge mond. Dit tekort aan speeksel in de mond zorgt ervoor dat er minder bescherming is tegen bacteriën en tegen zuuraanvallen. Het is van belang dat u voldoende drinkt en uw mondhygiëne goed op peil is. In extreme gevallen kan ik u een mondspoeling of gel adviseren hiervoor.

Contact tandartsen

Omdat ik onderdeel uitmaak van het tandheelkundig team vind ik het belangrijk om een goede verstandhouding te hebben met uw tandarts. Indien nodig rapporteer ik naar uw tandarts en vind er eventueel overleg met uw tandarts plaats.

Specialisatie/ervaring

In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan in het behandelen van parodontitis. Ook heb ik veel angstige patiënten met succes mogen behandelen. Ik hou er van om mensen op hun gemak te stellen en de tijd te nemen om angstige patiënten te behandelen.
Ik vind het belangrijk om de patiënt bij de behandeling te betrekken en de patiënt ook inbreng te geven in het behandeltraject. Investeer in een goede mondhygiëne en ik zorg ervoor dat u minder problemen aan het gebit en tandvlees zult hebben.
Mijn motto luidt daarom als volgt: ‘ Uw Mondhygiëne is mijn zorg’.

Openingstijden

Dinsdag
08.00 uur tot 17.00 uur
Woensdag
08.00 uur tot 17.00 uur
Donderdag
09.00 uur tot 16.00 uur
Vrijdag
08.00 uur tot 13.00 uur
Zaterdag
08.00 uur tot 16.00 uur
Adres:
Laan van Wateringse Veld 855
2548 BP Den Haag
Tel: 06 41451406
Email: info@mondhygienistvoois.nl
Whatsapp: Stuur bericht (alleen mobiel)